Smart Money

Tehnologije koje štede novac startupima

 1. Cloud
  • Najjasnija usluga cloud servisa je spremanje podataka, no mnogi servisi nude razne usluge koje olakšavaju poslovne operacije i automatski pospremaju sve vezane podatke za te procese. Među tim se uslugama često nalaze analitički alati, email marketing i CSM (customer service management) alati.
 2. VoIP
  • Telekomunikacijska tehnologija koja u svim domenama koristi isključivo internet i povezanost putem njega. Za male i srednje poduzetnike ova tehnologija predstavlja jednostavno povezan telekomunikacijski sistem uz niže račune jer poduzetnik samo plaća povezanost na internet.
 3. Zero paper
  • Biznis strategija koja uključuje minimalne količine papire za obavljanje posla, nije samo bolja za okoliš, već i za biznis. Ovakav pristup znači manje potrošenih resursa za nabavu, korištenje i spremanje papira, jednostavnu povezanost dokumenata jer su većinski digitalni i negdje na cloudu, i manje briga oko administracije u uredu.
 4. Marketing putem društvenih mreža
  • Novi pristup marketingu može značajno olakšati budžet tvrtke. Osim što je za održavanje profila i izrade strategije u ovome slučaju dovoljna samo jedna osoba, društvene mreže same po sebi spajaju ljude s njihovim interesima, a vi morate najbolje prikazati ono što radite. 
 5. Remote rad
  • Ogroman trošak svakom poduzetniku je onaj za urede. No za one kojima fizički prostor nije potreban za rad s klijentima nego se većina rada upravo odvija online ili na kompjuterima, fleksibilan rad od kuće ili bilo koje druge lokacije koja se zaposlenicima svidi taj dan, odličan je način uštede. A da je takav rad održiv, pobrinula se tehnologija.
 6. Open Source
  • Korištenje open source aplikacija za biznis je odlična opcija za one koji koriste aplikacije za izradu tekstualnih i tabličnih dokumenata no ne trebaju im sofisticiraniji i napredniji alati za uređivanje. Open source su jednostavni, povezani s cloudom, često online i uvijek besplatni.

Istražujemo

SMART LIFE: REVOLUCIONARNA DIGITALNA BANKA STIGLA U HRVATSKU Uštedi 948 kuna i osiguraj najbolju vrijednost za novac uz 100% siguran digitalni račun!

Saznaj više