Telekom bankarstvo s ponosom predstavlja
Totalni vodič kroz pametniji, jednostavniji i zabavniji život uz napredne tehnologije

Smart Design

Uz pomoć ovih tehnologija preuredili smo stan na pametniji način i uštedjeli četvrtinu budžeta

Tehnološki eksperti, inovativni digitalni poduzetnici, progresivni milenijalci u pet SMART LIFE izazova: prvi put u Hrvatskoj otkrivaju kako uz napredne tehnologije žive pametnije i jednostavnije i kako dobiti – najbolju vrijednost za novac. U Smart redizajn izazovu docenti FER-a napravili su plan preuređenja manjeg stana uz pomoć digitalnih alata i platformi i uštedjeli četvrtinu planiranog budžeta – približno 15.000 kuna! SMART LIFE je centralna platforma za javnu diskusiju o efikasnim i inovativnim taktikama heavy digital generacije koja živi s tehnologijama i zna kako izvući najbolje. Dobrodošli u svijet boljih mogućnosti.

Izazov

Istraživanje Ipsos Pulsa (2019) među digitalnim korisnicima u Hrvatskoj kaže da 33% milenijalaca planira u idućih 12 mjeseci preuređivati stan. Za razliku od nedigitalnih generacija – oni odlaze na Pinterest i Instagram, DIY i AR platforme, pretvaraju se u dizajnere interijera i graditelje urbanih džungli. Sami rade tlocrte uz pomoć AR aplikacija, a imaju na raspolaganju najveću količinu namještaja od svih generacija koje mogu razgledavati kad god žele i bez da igdje putuju. Stvari mogu obavljati lakše, brže i pametnije. Kako pronalaze najbolji value for money? Kako uz pomoć pametnog telefona i AR tehnologije uštede 500 eura samo na izradi tlocrta? Kako prate troškove i kontroliraju budžet? Kako pronalaze najbolji način za upravljanje novcem? Irena Oršolić i Mirko Sužnjević, heavy digital pripadnici milenijske generacije, dobili su zadatak u pet dana napraviti detaljan plan redizajna stana od 58 četvornih metara uz pomoć naprednih tehnologija. Oni su istraživači na Zavodu za telekomunikacije FER-a, a strast su im gaming i uređenje stana: sami kreiraju video igre, dizajniraju i slažu namještaj uz pomoć DIY metodi. Uvjereni su da nam napredne tehnologije pružaju gomilu informacija i znanja koje nam omogućava živjeti pametnije, jednostavnije i dobiti najbolju vrijednost za novac.

Top liste digitalnih alata i hackova za pametnije uređenje stana

Smart Design

Top tri platforme za urbanu džunglu

Smart Design

Top 5 video igri za dizajn stana

Smart Design

Top 4 smart home sustava

Smart Design

Top 5 DIY stranica

Smart Design

Top tri platforme za pronalazak majstora

Smart Design

Top 7 aplikacija za izradu plana stana

Video

Istražujemo

SMART LIFE: REVOLUCIONARNA DIGITALNA BANKA STIGLA U HRVATSKU Uštedi 948 kuna i osiguraj najbolju vrijednost za novac uz 100% siguran digitalni račun!

Saznaj više