Smart Design

Top 7 aplikacija za izradu plana stana

 1. Home By Me
  • Aplikacija koja je besplatna za korištenje i nema ograničenja. Može se jednostavno napraviti plan stana te ga vizualizirati, a vrlo je korisna opcija unosa već postojećeg plana te iscrtavanja stana u razmjeru kroz mjerenje samo jedne duljine.
 2. FloorPlanner
  • Izvrsna aplikacija koja omogućuje osnovno kreiranje plana i opremanje stana kroz jednostavno sučelje. Postoji više inačica i modela plaćanja, a osnovna besplatna aplikacija koristi sustav kredita u kojoj se svaki dodatni kredit naplaćuje 1 euro, a mogu se koristiti za unapređivanje plana ili vizualizacije.
 3. Houzz
  • Osim što smješta nove komade namještaja u vaš prostor putem kamere na uređaju omogućava korisniku rukovanje 3D stvarima u prostoru (na ekranu) od zaokretanja do smanjivanja i povećanja. Uz ovu funkcionalnost, aplikacija nudi pregled velikog broja sadržaja te u okviru nje brojni dizajneri vode vlastite blogove, nude tematske savjete, održavaju galeriju inspirativnih fotografija te korisnicima nudi postavljanje pitanja i individualno savjetovanje s ekspertima.
 4. Magicplan
  • Aplikacija za 2D/3D planiranje uz AR mogućnosti. Kroz aplikaciju treba upaliti kameru i kretati se  stanom, a aplikacija sama izrađuje tlocrt prostora. To je početna točka nakon koje korisnik može dodavati korištene materijale, procjene troškova, izraditi 3D modele i virtualne ture. Aplikacija se plaća, ali ima besplatni probni period.
 5. Plan AR
  • Aplikacija za mjerenje svega. Od cijele prostorije ili više njih do malih predmeta. Sve mjere / planovi se automatski pohranjuju. Ipak aplikacija nije u potpunosti precizna i može služiti za inicijalna mjerenja. Kasnije za točne mjere najbolje je uzeti fizički metar.
 6. RoomSketcher
  • U besplatnoj inačici ova aplikacija ne omogućuje izradu planova, ali u plaćenoj (49 USD godišnje) ima veliki broj funkcionalnosti. Aplikacijom se mogu izraditi vizualizacije vrlo visoke kvalitete.
 7. Homestyler
  • Mala društvena mreža za ljubitelje uređenja interijera. Korisnik može kreirati svoje projekte, spremiti ih i podijeliti s prijateljima, izgraditi svoj profil i skupljati lajkove i pratitelje. I to sve uz već navede funkcionalnosti prethodnih aplikacija.

Istražujemo

SMART LIFE: REVOLUCIONARNA DIGITALNA BANKA STIGLA U HRVATSKU Uštedi 948 kuna i osiguraj najbolju vrijednost za novac uz 100% siguran digitalni račun!

Saznaj više