Smart Eat

Top 6 inovativnih startupa koje volimo jer mijenjaju način na koji jedemo

 1. Miraculex 
  • čini hranu slatkom bez šećera. Tim koristi proteine egzotičnih voćnih vrsta i fermentacijsku tehnologiju, a krajnji im je cilj smanjiti problem pretilosti. 
 2. Mimica
  • razvija pametne naljepnice za namirnice koje se nalaze na pakiranju, a njihova tekstura označava svježinu proizvoda. Sasvim glatka naljepnica predstavlja svježu namirnicu, a ona malo hrapavija poručuje da proizvodu istječe svježina unutar nekoliko sati. 
 3. Winnow
  • proizvodi pametne kante za otpad hrane namijenjene šefovima kuhinja. Ovaj software funkcionira tako što analizira hranu koja je bačena i u kojem je dijelu procesa bačena te šefovima nudi detaljan pregled i analizu njihove potrošnje i otpada koji mogu izbjeći.
 4. ReGrained
  • zalaže se za takozvani upcycling time što skupljaju ostatke iz okolnih pivovara i pretvaraju otpad u nove hranjive proizvode – granola pločice. 
 5. Wasteless
  • razvio je software za dućane koji prilagođava cijene i pogodnosti za kupce prema roku trajanja namirnica na policama. Ukoliko proizvodu uskoro istječe rok trajanja, automatski mu se snižava cijena u usporedbi s istim proizvodom no duljeg roka trajanja. 
 6. Ocean Hugger Foods 
  • okrenuo se proteinima kao alternativi u izradi morskih jela poput sushija. Zbog silne izlovljenosti ribe poput tune, cilj im je pružiti jednako privlačnu alternativu koja će pružiti ribljim vrstama vrijeme potrebno za regeneraciju vrste. 

Istražujemo

SMART LIFE: REVOLUCIONARNA DIGITALNA BANKA STIGLA U HRVATSKU Uštedi 948 kuna i osiguraj najbolju vrijednost za novac uz 100% siguran digitalni račun!

Saznaj više