Smart Money

Top 7 aplikacija za pametnije upravljanje novcem

 1. Spendee
  • Aplikacija za praćenje svih troškova i prihoda. Korisnik za malu mjesečnu naknadu može spojiti svoj korisnički račun s računima u banci, a u Hrvatskoj to nudi za sve korisnike Zagrebačke banke, a sada i za sve korisnike Telekom Bankarstva. Tako više ne morate sami upisivati transakcije, nego ih aplikacija sama pronalazi, upisuje i analizira.
 2. Monefy
  • Aplikacija za praćenje svih troškova i prihoda. Nakon svake transakcije trebamo uzeti mobitel u ruke, upisati iznos i izabrati kategoriju, a aplikacija odradi sve ostalo. Nakon tjedan ili mjesec dana, korisnik ima uvid u raspon i vrstu transakcije koje je obavljao i analizu troškova.
 3. You Need A Budget (YNAB)
  • Ova je aplikacija skuplja verzija Spendeeja, no ono što je izdvaja je sadržaj koji nudi svojim korisnicima za bolje i odgovornije financijsko ponašanje. Aplikacija nudi videe, radionice, podcastove i članke, sve sa svrhom informiranja i obrazovanja korisnika. 
 4. Wally
  • Ova aplikacija nudi jedno olakšanje pred drugim aplikacijama ove vrste – fotografiranje računa.
 5. Goodbudget
  • Odlična za parove i obitelji, ova aplikacija nudi povezanost s drugim korisnicima s kojima trošimo iste budžete. Filozofija aplikacije je da je svaki budžet jedna od kuverti iz kojih uzimamo i trošimo na specifične stvari i tako pratimo koliko se čvrsto držimo budžeta. Iako pretplata nije obvezna za korištenje aplikacije, svojim korisnicima nudi dosta dobru ponudu – sinkronizacija do 5 uređaja koji su dio kućanstva, 7 godina transakcijske povijesti i neograničeni broj budžeta i korisnika unutar kućanstva. Prema njihovim istraživanjima, pretplatnici u prosjeku uštede skoro dvije tisuće dolara unutar prva tri mjeseca. Sve se transakcije unose ručno, nema povezivanja s bankarskim ili drugim računima. 
 6. Fudget
  • Odlična aplikacija za brzo i efikasno praćenje transakcija. Ova aplikacija ne nudi velike analize već vrlo jednostavan sistem za bilježenje troškova i prihoda tijekom dana. Izrada korisničkog računa nije nužna i moguće je koristiti aplikaciju bez upisivanja email adrese. 
 7. Expensify
  • Među najboljim aplikacijama za temeljito vođenje troškova. Ova aplikacija nudi brzo bilježenje troškova uz jednostavan fotolog. Dovoljno je fotografirati račun i poslati ga na email adresu receipts@expensify.com na kojoj SmartScan automatski prepisuje podatke bitne za bilježenje transakcije i dodaje ih na korisnički budžet. Ova je usluga dostupna korisnicima pet puta mjesečno za besplatno korištenje, a nakon toga ostali se troškovi moraju ručno upisivati. Nadogradnjom na mjesečnu pretplatu ova je usluga uključena i nije limitirana. 

Istražujemo

SMART LIFE: REVOLUCIONARNA DIGITALNA BANKA STIGLA U HRVATSKU Uštedi 948 kuna i osiguraj najbolju vrijednost za novac uz 100% siguran digitalni račun!

Saznaj više